HÉB döntései

Tájékoztatom a tisztelt látogatókat, hogy értéktár bizottságunk 2016. I. 19.-én a helyi értéktárba felvette a következő helyi értékeket. : Fekete István írói munkássága és Gölle út menti keresztjeit. A bizottság nyilvános ülésén a bizottság tagjain kívül 17 érdeklődő vett részt, akik érdeklődve hallgatták meg előadásomat az út menti keresztekről, majd pedig Bodó Imre kiegészítőjét a göllei keresztekről.
A jelenlévők ismereteikkel gazdagították a Kovács Ernő polgármester által beterjesztett javaslatot. A bizottság ülését egy kiállítás is színesítette, melyen bemutatásra kerültek a településen található keresztek. A fotókat Opper Violetta és Bodó Bálint készítették. E honlapra feltöltött javaslat és képi anyag bármikor bővíthető, tehát ha valakinek bármiféle ismerete, dokumentuma van ehhez a témához, szívesen látjuk, halljuk. megköszönöm minden közreműködő részvételét a munkában és a továbbiakban is számítok rá.

A helyi értéktárba vett javaslatok közül Fekete István írói munkássága már szerepel a megyei értéktárba, az út menti kereszteket pedig felterjesztettük.

Időközben újabb javaslat érkezett bizottságunkhoz, úgy mint a Bélyeges téglák Magyarországon, illetve a göllei kiállítás. E témát és a göllei stációk témáját a következő ülésünkön fogjuk tárgyalni. melyet szintén összekötünk egy kis kiállítással.

Tóbiás Ernőné HÉB elnök

Comments are closed.